Sairaskertomus

Jännää, miten sitä toisinaan onnistuu saamaan jos jonkinmoisia vammoja. Minusta tuntuu, että olen sairastellut vuoden sisällä muutenkin aiempaa enemmän. Ja vielä kesälläkin.. 

Minua pitkään vaivannut rannekipu, josta mainitsinkin täällä, sai ennen joulua onnellisen päätöksen. Kuvissa ei nimittäin näkynyt mitään poikkeavaa. Liekö punnerrustekniikkani yksinkertaisesti väärä, kyseessä oli rasituksen aiheuttama kipu tai molemmat yhdessä. Sain ohjeet olla käyttämättä treeneissä suuria painoja. Eikä painot edes ole kovinkaan järisyttäviä omasta mielestäni...

Toinen minua kiusannut vaiva on ollut varpaan murtuma, jota menin näyttämään lääkärille vasta parin kuukauden kipuilujen jälkeen. Olinhan lukenut, että niille ei oikein voi mitään. Koska varvas oli yhä turvonnut kipeä pallero, päätin viimein mennä näyttämään sitä viisaammalle tiedostaen, että se olisi ehkä kuitenkin pitänyt tehdä jo aivan alussa. Onneksi kaikki näytti olevan kunnossa ja kuvakin jätettiin ottamatta. Sen teippailuja sain silloin jatkaa jonkin aikaa. Pitkälle syksyyn minua harmitti rajalliset kenkävaihtoehdot - korkokenkiä varvas ei kestänyt, eikä yhtään pehmeämpää pohjaa tai vastaavasti kovaa päälyosaa. Vakaa aikomukseni olikin pitää talvella työkenkinä edes joitain kesällä käyttämättä jääneistä kivoista kengistä.No, työpaikan vetoisuuden vuoksi nämä haaveet jäivät toteuttamatta. Sen sijaan ostoslistalle ovat päässeet perinteiset työkengät. Siis sellaiset, mihin mahtuu vaikka villasukka :)

Flunssaa kesti syksyllä pari kuukautta. Ajattelinkin, olisiko pitänyt aloittaa avantouinti tulevien flunssien ennaltaehkäisyksi.. Valkosipuliakin kokeilin kertaalleen. Hyväähän se oli, mutta seuraavana aamuna ennen töiden alkua piti hakea kaupasta persiljaa valkosipulin tuoksun karkoittamiseksi. Yrtin popsiminen toimi, ainakin kollega näin aamulla vakuutteli. 

Se hyvä puoli näissä vaivoissani on ollut, että minun on täytynyt pysähtyä ja muuttaa suunnitelmiani. Loppujen lopuksi tahdin hiljentäminen on ollut virkistävää ja tehnyt sekä keholleni että mielelleni hyvää. Nyt olen alkuvuoden saanut olla terveenä ja se tuntuu aivan mahtavalle! Hyvinvointi jatkukoon!



p.s. Huomaan edellisestä postauksesta kuluneen yli kolme kuukautta. Kirjoitusaiheita kyllä on, kunhan saa vain aikaiseksi julkaista niitä. 





Kommentit